Actuado Blog

Vse, kar morate vedeti o vhodnem marketingu in tehnoloških trendih.

Kakšna vsebina ustvarja zavzete stranke?

Kakšne so zavzete stranke? To so tiste, ki imajo do vas tak odnos, da z vami brez težav ali celo rade komunicirajo, vas sprašujejo za informacije, delijo vaše vsebine, se spomnijo na vas, ko jih zanima kaj glede področja, na katerem delujete; skratka, dojemajo vas kot nekoga, na kogar se lahko obrnejo, tako kot se obrnejo na prijatelje ali sorodnike.

Kaj lahko z Instagramom naredite za prepoznavnost vaše blagovne znamke?

Instagram je med najbolj priljubljenimi družbenimi mediji, posebej v segmentu najstnikov in mladine , kjer prehiteva celo Facebook in Twitter. V Sloveniji naj bi imel okoli 75.000 uporabnikov, zato je vsekakor vreden pozornosti, ko načrtujete svojo komunikacijsko strategijo.

Sodelovanje z uporabniki družbenih medijev

Ljudje vedno več časa namenjamo družbenim oziroma spletnim medijem, kjer med drugim najdemo informacije o blagovnih znamkah, ki nam pomagajo pri odločanju za nakup. Zato vedno večkrat vključujemo v komuniciranje tudi vplivne uporabnike družbenih medijev in producente digitalnih vsebin, ki so pomembni za širjenje sporočil o izdelkih oziroma storitvah.

Kako sodelovati v Facebook skupini oziroma jo uspešno voditi

Pred nekaj leti sem iz opazovanja podobnih akcij, že obstoječih bralskih spletnih skupnosti in svoje prepolne omare s knjigami prišla na idejo za skupnost, katere člani bi podarjali knjige neznancem in tako širili ljubezen do branja in kakovostne literature. Na Twitterju smo ji dali ime, jaz pa sem na komunikacijski platformi, ki jo uporablja večina Slovencev odprla skupino. Tako so nastale Knjigobežnice na Facebooku.

Vloga družbenih medijev v vhodnem marketingu

V spletu vsebin in komunikacijskih kanalov, ki se jih poslužujemo v vhodnem marketingu, imajo družbeni mediji zelo pomembno oziroma kar nepogrešljivo vlogo:

Dobro izkoristite družbene medije pri organizaciji dogodka

Danes se bomo podali v podjetje, ki organizira enodnevni seminar z zanimivimi predavatelji, med katerimi je tudi svetovno znan gost iz tujine. Dogodek ni strogo prodajne narave, je pa njegov namen večja prepoznavnost blagovne znamke, predvsem med populacijo, ki jo zanima znanost in tehnologija. Nanj so vabljeni poslovni partnerji, nekaj vstopnic je na voljo za širšo javnost, radi pa bi pridobili tudi čim večjo odmevnost dogodka v klasičnih in družbenih medijih. Da bi v slednjih lažje načrtovali ...