Podpora podjetjem v času epidemije koronavirusa

 

This post is also available in English

V času velike preizkušnje našega vsakdanjika smo. To velja tako za naša zasebna življenja kot tudi za podjetja in organizacije, ki se soočajo z enim največjih izzivov našega časa. Če imajo te negotove razmere pozitivno plat, je to gotovo krepitev skupnosti in medsebojne pomoči, kar bo marsikomu pomagalo prebroditi najtežje trenutke.

Mnogi ponudniki marketinških tehnologij, storitev in znanja v tem času podjetnikom pomagamo z brezplačnimi orodji, svetovanjem in izobraževanji. Nekaj smo jih zbrali v tem članku, veseli pa bomo tudi vaših prispevkov in informacij, ki nam jih lahko posredujete prek naših strani na družbenih medijih (Facebook, LinkedIn, Twitter) ali na e-naslov hello@actuado.com. Hkrati pa ponujamo tudi brezplačen nasvet o digitalnih orodjih, ki vam v času trajanja ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa pa tudi kasneje lahko pomagajo nemoteno izvajati različne marketinške in prodajne aktivnosti. Skupaj smo močnejši.

HubSpot bo nekatera orodja ponudil ugodneje ali celo brezplačno

Novim in obstoječim uporabnikom svoje platforme za rast podjetij bo HubSpot v času pandemije koronavirusa ponudil dodatna brezplačna orodja, odpravil nekatere omejitve in občutno znižal mesečno naročnino osnovnega marketinškega, prodajnega in storitvenega paketa Starter Growth Suite. Umaknili bodo omejitev števila poslanih e-sporočil, da bi olajšali komunikacijo, in brezplačno v paket dodali virtualne sestanke s koledarjem za dogovarjanje ustreznih terminov. Brezplačni bosta tudi orodji za pripravo in podpisovanje ponudb z digitalnim podpisom ter ustvarjanje in izmenjavo personaliziranih ena-na-ena videov. Kot HubSpot Platinum Solutions Partner vam lahko pomagamo izbrati najboljši paket in uveljaviti ugodnosti; rezervirajte si brezplačni polurni posvet v našem koledarju.

Podrobneje o ponudbi

Webinar o pripravi dobrega webinarja

Na spletnem mestu DMS je prosto dostopen posnetek webinarja o pripravi dobrega webinarja, ki ga je Jasna predstavila januarja 2019, danes pa je zaradi omejevanja fizičnih stikov ponovno aktualen. V njem je podrobno opisala celotno pot od ideje do izvedbe webinarja, promocijo webinarja in njegovo tehnično izvedbo. Webinarji so že nekaj let eden od najučinkovitejših načinov nagovarjanja ciljnih skupin uporabnikov, ki želijo poglobiti svoje znanje in pridobiti podrobnejše informacije.

Webinarje, ki smo jih pripravili na Actuadu, si lahko prav tako brezplačno ogledate na našem spletnem mestu.

Oglejte is Actuado webinarje

Seznam HubSpotovih partnerjev, ki ponujajo pomoč

HubSpot je na svoji spletni strani objavil seznam partnerjev, katerih aplikacije se povezujejo z njihovo platformo za rast podjetij, z različnimi oblikami pomoči, ki bodo uporabnikom pomagale prebroditi obdobje pandemije koronavirusa. Seznam je razdeljen glede na področja, ki jih posamezni ponudniki in njihove aplikacije pokrivajo: marketing, prodaja, produktivnost in finance ter podpora uporabnikom. Pomoč, ki jo nudijo, je lahko v obliki brezplačne uporabe, podaljšanih preizkusnih obdobij, nabora dodatnih orodij, posojil, popustov in brezplačnih izobraževanj.

Seznam HubSpotovih partnerjev in pomoči, ki jo ponujajo

Brezplačna uporaba Microsoftove rešitve Teams

Pandemija koronavirusa ne dela razlik med malimi in velikimi podjetji, saj tudi Microsoftovi zaposleni trenutno večinoma delajo od doma. Da bi delo potekalo čim bolj varno in nemoteno tudi v malih in srednje velikih podjetjih, so brezplačno dali na voljo njihovo programsko rešitev Teams, ki je sicer del paketa Office 365. Teams podpira sodelovanje, sestankovanje in izmenjavo Wordovih, Excelovih, PowerPointovih in Outlookovih datotek med sodelavci, pa tudi poslovnimi partnerji.

Več informacij o dostopnosti Microsoft Teams

Prosto dostopna knjiga How to Manage in Times of Crisis

Dr. Ichak Adizes je strokovnjak za soočanje z velikimi spremembami. Z metodo, ki je poimenovana po njem, je velikim korporacijam, vladam in kompleksnim organizacijam po vsem svetu pomagal brez konfliktov prebroditi velike spremembe in preizkušnje. Knjigo z naslovom How to Manage in Times of Crisis (Kako voditi v času krize, Adizes Institute Publication, 2009), ki jo je napisal po finančni krizi leta 2008 in je danes spet aktualna, lahko ta teden brezplačno prenesete z njegove spletne strani.

Nasvete in razmišljanja dr. Adizesa lahko spremljate na njegovem blogu, LinkedIn strani ali Facebook strani Adizes Instituta

Več brezplačnih funkcionalnosti SEO orodja Ubersuggest

Ubersuggest je eno najbolj zmogljivih orodij za optimizacijo za iskalnike (SEO), ki v osnovi poglobljeno analizira ključne besede in vam predlaga, katere vključiti v besedila, da se bodo vaše strani uvrščale višje med iskalnimi rezultati. Zmore pa še veliko več kot to. Posebej se izkaže pri spremljanju konkurence in pripravi vsebinskih strategij. Da bi podjetjem pomagal rasti tudi v kriznem obdobju, je Neil Patel, lastnik Ubersuggesta, sprostil nekatere funkcionalnosti, ki so bile do sedaj dostopne samo v plačljivi verziji. Prijavljeni uporabniki bomo lahko pregledovali podatke za zadnjih 12 mesecev (sicer pa samo za zadnje 3), na voljo bosta daljša seznama ključnih besed v analizi in predlogih, daljši bo tudi seznam najbolj obiskanih strani s sorodno vsebino, več bo idej za pripravo vsebin. Poleg vsega naštetega bodo Neil in njegova ekipa poskrbeli tudi za izobraževanje in svetovanje uporabnikom.

Celotna ponudba dodatnih brezplačnih funkcionalnosti in storitev

Vidyard za varno video komuniciranje med zaposlenimi

Platforma za strateško uporabo interaktivnega in personaliziranega videa v procesih marketinga, prodaje, podpore uporabnikom, izobraževanja zaposlenih in korporativnega komuniciranja je v času pandemije koronavirusa razširila ponudbo svojih brezplačnih orodij. Vidyard je poleg svojega brezplačnega paketa, ki vsebuje neomejeno nalaganje in deljenje video posnetkov in 5 vgnezdenih posnetkov na spletno mesto, sprostil tudi Vidyard za interno komuniciranje, s katerim želijo podjetjem omogočiti varno video komuniciranje med zaposlenimi, ki delajo na daljavo.

Ponudba je podrobneje predstavljena na Vidyardovi spletni strani

Pol leta brezplačne uporabe upravljalnika gesel 1Password

Upravljalnik gesel 1Password se zaveda, da delo na daljavo podjetjem predstavlja določeno varnostno tveganje, zato so brezplačno obdobje za preizkus svoje aplikacije podaljšali s 30 dni na 6 mesecev. Z 1Password lahko zaposlenim na različnih napravah omogočite dostope do uporabniških imen in gesel, vzpostavite varnostne protokole in dobivate obvestila o morebitnih kršitvah ali poskusih vdorov.

Preizkusite 1Password brezplačno

Video konference in prenosi v živo za uporabnike G Suita

Uporabnikom Googlovega paketa G Suite, ki vsebuje različne aplikacije in storitve za podporo poslovnim procesom in sodelovanju, bodo do 1. julija 2020 na voljo brezplačne video konference z do 250 sodelujočimi, prenosi v živo za do 100.000 gledalcev ter možnost video snemanja in shranjevanja posnetkov na Google Driveu. Ugodnost je na voljo tudi uporabnikom paketa G Suite for Education.

Več informacij o dostopu do brezplačnih storitev paketa G Suite

Mailchimp ponuja pomoč malim podjetjem z do 25 zaposlenimi

Pomoč v vrednosti 10 milijonov USD je za čas pandemije svojim obstoječim naročnikom ponudila tudi marketinška platforma Mailchimp. Poleg brezplačne uporabe Standard paketa, bodo mala podjetja z do 25 zaposlenimi upravičena tudi do različnih popustov, nadgradenj in dodatkov. Za pomoč lahko zaprosijo podjetniki, ki opravljajo dejavnosti s področja turizma, prostega časa, maloprodaje, zabave, zdravja, lepote, wellnessa in podobnih panog, ki bodo med najbolj prizadetimi.

Več informacij o pomoči

Brezplačni aplikaciji za upravljanje in evidenco časa

Ponudnik digitalnih rešitev za upravljanje človeških virov in oskrbovalnih verig Špica International je v času pandemije uvedel naročniški paket Solidarnost. V njem sta brezplačno in za nedoločen čas na voljo aplikaciji All Hours (registracija in evidenca delovnega časa) in My Hours (spletna in mobilna aplikacija za upravljanje časa po projektih in nalogah).

Več o paketu Solidarnost

Nina Kožar

Nina že več kot 25 let deluje na področju marketinga in odnosov z javnostmi. Kariero je začela v glasbeni in filmski industriji, svoje poslanstvo pa končno našla v digitalnem komuniciranju. Kot informacijska arhitektka, tekstopiska in projektna vodja je sodelovala pri produkciji spletnih mest in oglasnih kampanj, med katerimi so tudi nagrajeni projekti (Golden Quill, SOF). Nina se je posvečala se načrtovanju komunikacijskih strategij in pisanju vsebine za Actuadove največje naročnike. Uživa ob dobrih knjigah, ima pa tudi največjo zbirko podkastov, ki je nikoli nima časa poslušati.

Iza Križaj

Iza je zaključila študij komunikologije na Fakulteti za družbene vede, magistrirala na eni izmed najboljših univerz za študij medijskih komunikacij, Univerzi v Amsterdamu, poučevala angleščino, prevajala, lektorirala in urejala različna besedila, zdaj pa se ukvarja predvsem z ustvarjanjem vsebin. Pri inbound marketingu najbolj ceni nevsiljiv pristop do potrošnikovih potreb in želja. Je nočna ptica, ki verjame, da se njeno najboljše delo zgodi po polnoči.