HubSpotov brezplačen CRM raste skupaj z vašim podjetjem

 

Sistem za upravljanje odnosov s strankami (CRM) je navadno investicija, ki si jo podjetja in start-upi v začetni fazi težko privoščijo, čeprav bi se že takrat morali odnosom s strankami posvetiti enako pazljivo kot kasneje in jim zagotoviti optimalno izkušnjo.

Namesto kompleksnih in dražjih CRM sistemov je manjšim podjetjem na razpolago veliko cenejših ali celo brezplačnih orodij (o njih je govorila Jasna Suhadolc na Društvu za marketing Slovenije), ki jih lahko medsebojno povezujemo in z njimi zelo učinkovito izvajamo in spremljamo aktivnosti inbound marketinga na vsaki stopnji nakupne poti. Res pa je, da je treba vsako orodje osvojiti posebej, pa tudi spremljanje rezultatov je bolj razpršeno.

Oglejte si tudi: posnetek webinarja o inbound marketingu in prodaji ali preberite članek.

 

CRM z novimi marketinškimi cilji 

Dober pregled nad komuniciranjem s prodajnimi kontakti (leadi) in strankami je za podjetja življenjskega pomena. Zato so pri HubSpotu že pred leti razvili popolnoma brezplačen CRM, zdaj pa so mu dodali še zmogljivi marketinški orodji za upravljanje spletnega oglaševanja na Facebooku, Googlu in LinkedInu (v mesečnem obsegu do 1000 USD) ter sistem za pošiljanje e-pošte. To pomeni, da lahko z enega samega mesta nadzorujemo od kod prihajajo prodajni kontakti, kako z njimi komunicira prodaja in koliko zaslužka si lahko obetamo, hkrati pa jih na komunikacijskih kanalih, kjer se počutijo najbolj domače, nagovarjamo z vsebinami, ki so zanje najbolj relevantne.

V CRM-ju lahko spremljamo tudi rezultate vseh teh aktivnosti in hitro vidimo, katere se najbolj obrestujejo. Iz tega se lahko veliko naučimo o naših strankah in jim omogočimo izkušnjo, ki jih bo tako navdušila, da bodo širili besedo o njej.

Actuado_Webinar_Kako_optimizirati_marketing_in_prodajo_ter_doseči_hitrejšo_rast_s_platformo_HubSpot_HubSpot (1)

Novo brezplačno orodje za e-poštni marketing, ki lahko nadomesti MailChimp

HubSpot_CRM_Actuado

Pomemben del HubSpotovega brezplačnega CRMja je po novem orodje za pripravo in pošiljanje avtomatizirane in personalizirane marketinške e-pošte, ki med drugim omogoča:

  • enostavno pripravo e-sporočil z izborom predlog, ki jih lahko urejamo po principu 'povleci in spusti' (drag and drop),
  • pošiljanje do 2.000 e-sporočil mesečno,
  • bazo prejemnikov z do 1.000.000! naslovi,
  • segmentiranje uporabnikov glede na njihovo trenutno fazo na nakupni poti ali druge lastnosti,
  • spremljanje odzivov posameznega prodajnega kontakta ali stranke v realnem času in v kontekstu z ostalimi aktivnostmi, ki so zabeležene v CRMju,
  • pregleden prikaz rezultatov, ki omogoča analizo uspešnosti komuniciranja in doseganja zastavljenih poslovnih ciljev.

Smo omenili, da je orodje popolnoma brezplačno? Smo. Hubspot s to potezo posega v kraljestvo MailChimpa, ki je bil do sedaj najbolj priljubljeno brezplačno orodje za e-marketing (plačljiv postane šele pri povečanem obsegu pošiljanja) in to ravno v času, ko je MailChimp omejil nekaj funkcionalnosti v svoji brezplačni različici.

Učinkovitost brez odvečnega truda

Dela je vedno preveč, časa pa vedno premalo. Uporaba nezahtevnega orodja za upravljanje odnosov s strankami vam bo prihranila čas in vam omogočila oseben pristop za vsako stranko posebej.

Nekaj prednosti HubSpotovega CRM-ja:

  • jasen in do minute natančen pregled nad prodajnimi aktivnostmi za vsako stranko ali zaposlenega posebej z vpogledom v podatke o uspešni in neuspešni prodaji, vzpostavljenih kontaktih s strankami in zaslužku;
  • možnost izbire različnih komunikacijskih kanalov glede na to, kateri najbolj ustreza strankam (e-pošta, klepet, telefonski klic, pogovorni bot ipd.);
  • avtomatsko spremljanje in beleženje stikov s strankami prek e-pošte, klepeta, telefonskih klicev ali družbenih medijev ali v živo;
  • povezovanje s koledarjem, ki strankam omogoča rezervacijo terminov za pogovor prek enostavnega uporabniškega vmesnika;
  • natančen pregled prodajnih aktivnosti na nivoju posamezne stranke (zapisnik dogovora, korespondenca, zgodovina nakupov ipd.).

Brezplačen HubSpotov CRM, ki združuje orodja za marketing, prodajo in stike s kupci, vam bo omogočil, da se osredotočite na osnovni cilj vašega podjetja. Rast. In tako kot boste rastli vi, tako bo z vami rastel tudi CRM, ki ga boste lahko postopoma nadgrajevali z dodatnimi funkcionalnostmi, ki bodo prilagojene vašim trenutnim potrebam.

Actuado je edini HubSpot Gold Certified Agency Partner v regiji.

 

Nina Kožar

Nina že več kot 25 let deluje na področju marketinga in odnosov z javnostmi. Kariero je začela v glasbeni in filmski industriji, svoje poslanstvo pa končno našla v digitalnem komuniciranju. Kot informacijska arhitektka, tekstopiska in projektna vodja je sodelovala pri produkciji spletnih mest in oglasnih kampanj, med katerimi so tudi nagrajeni projekti (Golden Quill, SOF). Nina se je posvečala se načrtovanju komunikacijskih strategij in pisanju vsebine za Actuadove največje naročnike. Uživa ob dobrih knjigah, ima pa tudi največjo zbirko podkastov, ki je nikoli nima časa poslušati.